U bevindt zich hier: Home / Help RTO / Scholenloop

Reina’s Scholenloop

Reina van Mechelen heeft de scholenloop verzonnen. Zij was lid van RTO en had zelf borstkanker. Haar kinderen zaten op de Korenbloem en op die school werd de eerste loop gehouden. Helaas is zij in januari 2010 overleden. Om haar te gedenken hebben we de Scholenloop in naam omgezet naar Reina’s Scholenloop. Na haar overlijden heeft een werkgroep het stokje overgenomen van haar.
Werkgroep Scholenloop bestaande uit: Ben Smetsers, Henk van de Ven, Germy Sinke en Joke van de Schoot.

De scholenloop wordt 1x per jaar gehouden rond eind september, begin oktober afwisselend op de basisscholen in de Gemeente Oirschot.
Twee weken voor de loop wordt een presentatie gegeven aan alle leerlingen en worden de sponsorloopformulieren uitgedeeld. De kinderen gaan op pad om zoveel mogelijk donateurs te vinden.
Op de dag zelf wordt een parcours uitgezet rondom de school, de start- en finishvlag gehangen en de Jumbo zakjes gevuld.
En dan komen de kinderen rond halfzes opnieuw naar school. Net als in een echte hardloopwedstrijd krijgen alle kinderen een startnummer, zodat een professionele speaker, Frans Jacobs een waar verslag kan geven tijdens de loop. Vooraf aan de loop hebben alle kinderen een eigen gemaakt kaartje met een wens of mooie woorden over de ziekte kanker gemaakt en met het loslaten van een tiental duiven is er een moment van stilte voor alle mensen met kanker. De RTO leden herdenken hiermee Reina van Mechelen. Ter voorbereiding op de loop wordt een gezamenlijke warming-up gehouden. Op de gezellige muziek gaan de handjes de lucht in. En dan is het zover. Het startsignaal wordt gegeven en de kleuters gaan van start, vergezeld door enkele RTO-lopers en gastlopers. Met rode konen en ingespannen gezichtjes wordt de finish gehaald, waarna de kinderen een medaille en verrassingszak (gesponsord door de Jumbo) ontvangen. Daarna volgen de leerlingen van de hogere groepen. Ook de juffen en meesters lopen met de kinderen mee en langs het parcours staan de papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en moedigen de kinderen aan onder een gezellige potpourri van muziekband ’t Spult.
Na afloop wordt bekend gemaakt hoeveel geld er door de kinderen is opgehaald. Het geld wordt besteed voor de goede doelen van RTO.

 

 

 

Meer in deze categorie: « Nieuwsbrief