U bevindt zich hier: Home / RTO / "RTO biedt" / Look good...feel better

care for cancer/Look good... feel better/ Wensambulance

cate for cancer

Oncologisch verpleegkundigen komen aan huis om meer uitleg te geven over kanker en alle persoonlijke vragen daar omheen.

De diagnose: kanker. U komt thuis met een hoofd vol vragen: wat betekent het allemaal? Wat staat me te wachten tijdens de behandeling? Maar ook: hoe moet het nu met mijn werk, mijn kinderen, mezelf? Care for Cancer helpt! De ervaren oncologie verpleegkundigen van Care for Cancer bieden individuele ondersteuning aan mensen met kanker. Zij komen bij u thuis en nemen de tijd voor u. Zij bieden een luisterend oor en geven praktische tips voor uw thuis- en werksituatie.

Uw persoonlijke care consultant beantwoordt vragen over de gevolgen van de diagnose en behandeling en kan samen met u de afspraken met het behandelteam voorbereiden. Hij of zij wijst u, indien nodig, de weg naar aanvullende zorg of hulpverlening. RTO vergoedt de kosten voor zover de ziektekostenverzekering het niet vergoedt.

Heeft u of iemand die u kent belangstelling, via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Stichting Look Good...Feel Better

stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging. Te zorgen dat ze zichzelf weer zijn; dat ze zichzelf weer herkennen in de spiegel. Look Good... Feel Better geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. Dit doet zij door het geven van speciale workshops in ziekenhuizen, individuele behandelingen en het verstrekken van informatie en tips & adviezen.

Heeft u of iemand die u kent belangstelling, via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Wensambulance

Biedt mensen in de (pré)terminale levensfase professioneel en comfortabel (liggend) vervoer aan naar een adres om een door hen geuite wens in vervulling te kunnen laten gaan. Tijdens zo’n dag gaat er een verpleegkundige en ambulance chauffeur mee. De wensambulance vrijwilligers regelen het vervoer en RTO bekostigt de wens (geheel of gedeeltelijk).

Ieder mens heeft een laatste wens. Nog één keer het ouderlijk huis zien? Naar familie toe? Of die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam? Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend omdat ze aan bed gekluisterd zijn bijvoorbeeld - en zittend vervoer niet meer mogelijk is. Gelukkig is er de WensAmbulance Brabant. Waar reguliere ambulancediensten patiënten alleen mogen vervoeren van en naar een zorginstelling, denkt de WensAmbulance met u mee. Bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengt men terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plek en helpt zo hun laatste wens vervullen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de hospices, ziekenhuizen en huisartsen.  RTO kan (evt. een deel van) de bijkomende kosten van de wens vergoeden.

Heeft u of iemand die u kent belangstelling, via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.