U bevindt zich hier: Home / RTO / "RTO biedt"

Direct naar het aanvraagformulier

RTO biedt mensen met kanker in de gemeente Oirschot een aantal mogelijkheden zoals: een gratis verblijf in het vakantiehuis in Posterholt, massages, uitleen van fietsen met trapondersteuning, hometrainer, driewieler of scootmobiel, pedicure of een bloemengroet.

Aanmelden

Iedereen kan iemand uit de gemeente Oirschot, die getroffen is door kanker, hiervoor aanmelden. Dat is mogelijk via deze website door het aanvraagformulier in te vullen.
U kunt ook contact met ons opnemen, als u denkt dat RTO op een andere manier iets voor iemand kan betekenen.

Vakantiehuis

RTO beschikt over een 6-persoons vakantiehuis op een prachtig landgoed in Limburg. Mensen met kanker uit de gemeente Oirschot kunnen hier gratis, een week, midweek of weekend verblijven na of tijdens een periode van intensieve behandelingen.
Een huis op een plek om tot rust te komen, even weg om wat afstand nemen van de zorgen en onzekerheden, samen met familie en dierbaren.
Wilt u, na een enerverende periode samen met uw naasten even bijkomen, dan kunt u zich aanmelden voor ons vakantiehuis op Landgoed Aerwinkel in Posterholt. Als u iemand kent die u een week, midweek of weekend bijkomen in ons vakantiehuis gunt, dan kunt u deze persoon aanmelden, na overleg met de betrokkene. Het vakantiehuis is helaas niet geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Fiets met trapondersteuning, Scootmobiel en Hometrainer

Er kan voor een beperkte periode gratis een fiets met trapondersteuning, een scootmobiel, of hometrainer geleend worden.
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Massage

Door de diagnose kanker worden mensen op een onaangename manier geconfronteerd met hun lichaam. Running Team Oirschot biedt in samenwerking met Astrid van Rooijen, massagepraktijk 'Touch with sense', de mogelijkheid voor een ontspannende massage. Veel vormen zijn mogelijk: liggend of zittend, voetreflexmassage of bijvoorbeeld een massage met warme stenen, die een weldadige rust geeft.
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Pedicure

In samenspraak met enkele gecertificeerde pedicures binnen de gemeente Oirschot biedt RTO de mogelijkheid van een pedicure behandeling. Voor mensen die voor kanker behandeld worden kan dit verlichting geven.
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Een bloemetje

Iemand verrassen met een bloemetje kan hartverwarmend zijn! Als blijk van steun en bemoediging van de mensen om je heen in een moeilijke periode.
Wie draagt u een warm hart toe en verdient een steuntje in de rug? Vraag een gratis bloemengroet aan en verras deze persoon met een bloemetje.
 
Een klein gebaar, met een grote uitstraling.
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.

Care For Cancer

Oncologisch verpleegkundigen komen aan huis om meer uitleg te geven over kanker en alle persoonlijke vragen daar omheen. Uw persoonlijke care consultant beantwoordt vragen over de gevolgen van de diagnose en behandeling en kan samen met u de afspraken met het behandelteam voorbereiden. Hij of zij wijst u, indien nodig, de weg naar aanvullende zorg of hulpverlening. RTO vergoedt de kosten voor zover de ziektekostenverzekering het niet vergoedt.

klik hier voor de website van Care for Cancer

De wensambulance

Biedt mensen in de (pré)terminale levensfase professioneel en comfortabel (liggend) vervoer aan naar een adres om een door hen geuite wens in vervulling te kunnen laten gaan. Tijdens zo’n dag gaat er een verpleegkundige en ambulance chauffeur mee. De wensambulance vrijwilligers regelen het vervoer en RTO bekostigt de wens (geheel of gedeeltelijk).

klik hier voor de website van de Wensambulance

Look good … feel better

Stichting Look Good...Feel Better stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging. Te zorgen dat ze zichzelf weer zijn; dat ze zichzelf weer herkennen in de spiegel. 

klik hier voor de website van look goed..feel better

RTO - Inloophuis

HET INLOOPHUIS
Vanaf 12 mei 2015 heeft RTO  haar deuren elke dinsdag geopend voor mensen die  kanker hebben (gehad) en hun naasten. Mensen kunnen er vrijblijvend binnenlopen voor een praatje kunnen er deelnemen aan diverse activiteiten. Daarbij staat ontmoeten en ontspannen centraal. In het inloophuis vinden daarnaast speciale bijeenkomsten plaats, georganiseerd in overleg met en in samenwerking met partners zoals ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsen en zorgverzekeraars.
Het  “Inloophuis”, een ontmoetingsplek voor mensen uit de gemeente Oirschot. Samen bezig zijn dat geeft iets extra speciaals.
Klik hier voor meer informatie over RTO contactpunt

Wandelgroep

Wandelend lotgenotencontact. Elke laatste maandag van de maand gaan we samen wandelen! Een actieve vorm van lotgenotencontact. Daarbij kán over de ziekte worden gepraat en wellicht gebeurt dat ook, maar het hoeft niet. Het is vrijblijvend. RTO organiseert het wandelen, zorgt voor een lekker kopje koffie en wij lopen graag met u mee.
Klik hier voor de startplaatsen
via de knop wandelen kunt u zich aanmelden

U en Running Team Oirschot

Met elkaar voor elkaar, om de kwaliteit van leven voor mensen die door kanker getroffen zijn, een beetje te verhogen.
Mensen met kanker en hun naasten, die gebruik maakten van de mogelijkheden van RTO, geven vaak aan dat zij aangenaam verrast zijn door het gebaar van de aanmelder. Familieleden, vrienden en kennissen van de getroffen mensen kunnen op deze site een aanvraag indienen via het aanvraagformulier.

 Een klein gebaar, met een grote uitstraling.

 

 

ANBI status De stichting RTO beschikt over de ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit is een instelling die door de Belastingdienst is aangemerkt als het algemeen belang dienend. De ANBI status geeft een groot aantal fiscale faciliteiten. Zo zijn giften voor particulieren fiscaal aftrekbaar en schenkingen vrijgesteld van successiebelasting. Voor bedrijven is een sponsorbijdrage als bedrijfskosten aftrekbaar. Indien gewenst geven wij u hierover graag nadere informatie.