U bevindt zich hier: Home / Logo
Gepubliceerd in Sponsors
 
Industrieweg 3-i
5688 DP Oirschot
Tel.06 53699822
www.facebook.com/VdubIndustries/

Op zondag 3 november werd bij de Heilige Eik  de Hubertusdag georganiseerd door de WBE (wildbeheer eenheid) met hulp van RTO.

Hubertus is de patroonheilige van de Jacht.
Pastor Wilfred van Nuenen verzorgde een lezing.  Deze werd druk bezocht door de jagers. Maar iedereen was hier van harte welkom. Ook de  honden en paarden waren goed vertegenwoordigd.
De kapel was Mooi versierd met herfstbloemen en de hoornblazers zorgden voor de muziek. De traditionele broodjes en ook de zegeningen van de dieren waren weer een onderdeel van het geheel.
De WBE had gezorgd dat het de inwendige mens aan niets ontbrak.

De koffie met cake,  soep met roggebrood met zult en de warme gluwijn en het bekende borreltje hadden gretige  aftrek.
De mensen van RTO Verzorgden de catering. De gasten mochten een vrijwillige bijdrage geven en ook de opbrengst van de collecte was geheel voor de goede doelen van RTO.

Met het mooie bedrag van 891.44 euro kunnen weer veel mooie dingen worden gerealiseerd.

RTO is de WBE dan ook enorm dankbaar dat zij al vele jaren zo door hun financieel gesteund worden.

Hallo soepwandelaars

Na de -overigens goed bevallen- soepwandeling over en bij Landgoed Wellenseind in Lage Mierde, blijven we in november weer wat dichter bij huis. De startlocatie is dit keer bij de brandtoren in Oostelbeers en we hebben pittige, maar mooie herfstwandelingen uitgezet. Ze gaan voornamelijk over de Oostelbeerse Heide, in de Beerse volksmond “De Staat” genoemd.

De soepwandelingen zijn op iedere  2e zondag van de maand en de opbrengst is weer  voor dezelfde drie goede doelen als vorig jaar:

  1. Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. Zie www.runningteamoirschot.nl.
  2. Bijna Thuis Huis Oirschot kan, wanneer de zorg in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet (meer) gaat, in een huiselijke omgeving alle nodige zorg bieden en kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Zie www.bijnathuishuisoirschot.nl .
  3. Natuurproject. Daarnaast willen we weer in samenspraak met Brabants Landschap ergens in de natuur van de gemeente Oirschot een paar bankjes plaatsen. Óf iets soortgelijks, ideeën zijn welkom.

 

Er is weer de keuze uit een langere soepwandeling van ongeveer 15 km of een kortere van ongeveer 8  km. Bij inschrijving krijg je een beschrijving van de wandelroute en onderweg hangen af en toe extra richtingwijzers. Ná de wandeling staat er voor iedereen een heerlijke kop goed gevulde, zelfgemaakte soep klaar. Onderweg is er steeds een pauze ingepland met koffie of thee tegen een kleine vergoeding. Ook op onze facebookpagina BOMMUS is informatie over de soepwandelingen te vinden.

Starttijd:  Voor de korte wandeling van 8 km kan gestart worden tussen 9.00 en 11.00 uur

                 Voor de lange wandeling van 15 km kan gestart worden tussen 9.00 en 10.30 uur

Kosten:    €5,= per wandelaar per wandeling.

                 (dit bedrag gaat, na aftrek van onze kosten, volledig naar de goede doelen)

 

De soepwandeling vindt plaats op zondag 10 november en start bij

D’un Uitkijk,  Hoogeindseweg 23,  5091KB Oostelbeers

 

-Attentie: kom zoveel mogelijk met de fiets. Kom je met de auto, volg dan de aanwijzingen  

                  van de verkeersregelaars op

-honden mogen aangelijnd mee

-deelname is op eigen risico

Groeten, Hans en Frans

Reina’s Scholenloop dit jaar georganiseerd in samenwerking met Kindcentrum de Linde

Tweehonderdzestig kinderen van kindcentrum de Linde renden donderdagavond 26 september de longen uit hun lijf. Voor de twaalfde keer werd Reina’s Scholenloop gehouden. Reina startte in 2008 deze scholenloop, zelf getroffen door de ziekte kanker en inmiddels overleden, met de organisatie op de school van haar kinderen, de Korenbloem. Nog ieder jaar wordt enthousiast het stokje doorgegeven aan de volgende basisschool.

Ruim twee weken geleden startten de kinderen na een presentatie door Germy en Joke over de stichting Running Team Oirschot en het doel van de loop. Met een filmpje en uitleg over de actie werden de kinderen geënthousiasmeerd om geld op te halen voor mensen uit de gemeente Oirschot die te maken hebben met kanker. 

En dan is het uur daar. De hele week het weerbericht gevolgd en buikpijn van de vooruitzichten: 95% kans op regen. Rond half zes verzamelen de kinderen zich op het schoolplein en het is redelijk droog. Enkele lichte regendruppels vallen, maar die mogen de pret niet drukken. Er wordt een halve minuut stilte gehouden om even aan alle mensen te denken die overleden zijn aan kanker. Symbolisch worden er duiven losgelaten, daarna zijn de kinderen los. De 260 kinderen houden onder leiding van juf Reggy samen met de RTO (gast)lopers een warming-up ter voorbereiding op de loop. En dan vertrekken de allerjongsten. De professionele speaker, Frans Jacobs (voor de 12e keer geheel belangeloos aanwezig) roept de kinderen om. Ondertussen speelt muziekband ’t Spult (eveneens voor de 12e keer belangeloos aanwezig) vrolijke noten. Het parcours is die middag uitgezet door de RTO vrijwilligers onder leiding van Henk van de Ven. In de aula wordt door de ouderraad koffie/thee verkocht en is een stand ingericht met bloemen en kunstkaarten. Alle opbrengsten worden toegevoegd aan het totale bedrag.

De volgende bedrijven hebben Reina’s scholenloop gesponsord:

Bouwbedrijf Leenders, VDA Bouwkosten advies, De Oirschotse Bakker bv,

Zuss en Zo Kids, Dieet Advies Caron, Van der Mierden Transport, Tuincentrum Coppelmans,

Fitness Oirschot, Van Gerven installatie bv, Vermeer Sierbestrating, Hello lunch,

Roche Financieel Adviseurs, Kuipers Bloemengroothandel, Jumbo (levering tasjes met traktatie voor de kinderen), Rabobank, Fairsports (medailles), Cyaan drukkerij (klappers),

Allure (gebruik maken van de mascotte).

 Na de sportieve prestatie van de kinderen ontvangen zij een medaille en traktatie (gesponsord door Jumbo, Oirschot). Het stokje wordt symbolisch doorgegeven aan Anneke en Janneke van de Korenbloem, waar de scholenloop volgend jaar plaatsvindt. En dan wordt het totale bedrag bekend gemaakt door Willem Leermakers. Een fantastisch bedrag van euro 8.783,77. Dit bedrag zal besteed worden aan het onderhoud van het vakantiehuis in Posterholt.

Dank je wel alle kinderen en leerkrachten van kindcentrum de Linde voor jullie geweldige inzet!!

Gepubliceerd in Website

Wandelgroep

Het “RTO Inloophuis” is er niet alleen voor binnen-activiteiten. We gaan ook naar buiten!
Samen wandelen.
Soms met een paar mensen, soms met een grote groep.
Elke laatste maandag van de maand trekken we er op uit. In afstemming met de deelnemers wordt de afstand van de wandeling bepaald.
We starten altijd om 13:30 uur, vanaf verschillende locaties en sluiten af met een welverdiend kopje koffie met iets lekkers.
Wandel gerust eens een keer mee!

Meer weten; neem contact op met Ad van Heijst, coördinator RTO - Inloophuis 

Tel. 06-38089255.

 

WIE BEWEEGT GAAT VOORUIT!

Bewegen helpt bij het beperken van conditieverlies, het verlichten van spanningsklachten en het leren omgaan met stress klachten als vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid. Het bevordert herstel en kwaliteit van leven.

Elke maandag van 13:00 – 14:00 uur in de Kemmer

Meer weten; neem contact op met Ad van Heijst, coördinator RTO - Inloophuis

 

Aanmelden voor een activiteit kan via het formulier op onze website;

runningteamoirschot.nl of via e-mail: rtocontactpunt@gmail.com

Bellen kan ook:  06-38089255.

*** Wijzigingen in het programma voorbehouden***

 

* Gastheer of gastvrouw worden?

Meld je vandaag nog aan via: e-mail:rtocontactpunt@gmail.com

 

Wij hebben met de kinderen van basisschool de Beerze een tijdje terug geld ingezameld. (04-10-2018)
Wij hadden een sponsorloop voor RTO en hebben daar toen heel veel geld bij elkaar gelopen.

Maar waar ging dat geld nou eigenlijk naar toe?

Het geld is besteed aan een huisje in Posterholte (Limburg). Daar kun je heen gaan als je kanker hebt of als je dat had.
Je kan er dan gratis verblijven. Het huisje is extra aangepast voor b.v. mensen in een rolstoel, daarvoor zijn de deuren wijder gemaakt en alles staat net iets meer uit elkaar.
Verder zijn de wc's aangepast en drempels zijn er niet. Er zijn ook elektrische fietsen waar je lekker een stukje mee kan fietsen.

En je kan er in het vakantiepark natuurlijk nog veel meer doen.
Na afloop van het bezoek aan het huisje was er voor ons een verrassing. We mochten voordat we naar huis terugreden nog een partijtje bowlen.

de kinderen van de leerlingenraad (MB en OB) Basisschool De Beerze

Op zaterdag 29 juni is het RTO vakantiehuis in Posterholt door Esther Langens,
wethouder bij de gemeente Oirschot, officieel heropend tijdens een open dag.
“Ik ben trots op wat de Oirschotse burgers voor elkaar hebben gekregen!”, aldus Esther.


Aanleiding voor de verbouwing is de vraag om de woning beter geschikt te maken voor gasten die afhankelijk zijn van een rolstoel.
Om dit te realiseren is er 2 maanden erg hard gewerkt en het resultaat mag er zijn!
Dankzij de inzet van de vrijwilligers van RTO, de bedrijven die hebben geholpen om de verbouw te realiseren en de financiële bijdragen van de Melis van Beek stichting en de stichting Roparun.

De badkamer, gang en de slaapkamer beneden zijn vergroot en aangepast.
En de keuken is helemaal vernieuwd. De woning is veel ruimer geworden.

De eerste reacties van de bezoekers tijdens deze open dag zijn erg positief.Cheque van agrariërs

Voordat het lint werd doorgeknipt, mocht RTO nog een cheque in ontvangst nemen van 2.500 euro!,
geschonken door de coöperatie MVS Oirschot – de Beerzen, een groep agrariërs die zich inzet voor een verantwoorde verwerking van mest en duurzame landbouw in de gemeente Oirschot.


Een prachtige bijdrage aan deze feestelijk dag!!! Agrariërs, dank jullie wel!!!

 

Voor meer foto's van de opening klik dan HIER

 

Startende Ondernemers Kempenhorst College schenken winst aan RTO Oirschot

Net voor de zomervakantie is er weer een sessie van het keuzevak “Ondernemen” afgesloten.
De 4 bedrijven: een tweedehands kledingbedrijf, een bedrijf gespecialiseerd in vaderdag presentjes, een bedrijf gespecialiseerd in sieraden en een merkkledingbedrijf verdienden samen een prachtig bedrag.

Running Team Oirschot ontving €235,95 en gaat dit gebruiken voor de inrichting van hun vakantiehuis in Posterholt.
In dit huis mogen mensen die getroffen zijn door kanker samen met hun familieleden even een onbezorgde tijd beleven.
De startende ondernemers van het Kempenhorst College zijn, naast het feit dat ze hebben geleerd hoe ze een onderneming kunnen starten en draaien, trots dat ze een klein steentje hebben kunnen bijdragen aan dit prachtige goede doel.


Aspirant ondernemers heel hartelijk dank voor jullie steun aan RTO, knappe prestatie!

Komt u kijken? Dat zou leuk zijn!

Na een intensieve verbouwing heropent Running Team Oirschot op zaterdag 29 juni a.s. haar vakantiehuis in Posterholt.

Wij zouden het geweldig vinden als veel dorpsgenoten komen kijken wat we met elkaar bereikt hebben.
U bent van harte welkom tijdens ons 'open huis'. van 13.00 - 15.00 uur.

Gepubliceerd in Sponsors
Nieuwstraat 35
5688 BD Oirschot
tel: 0499578370
Pagina 1 van 23