U bevindt zich hier: Home / Logo
Gepubliceerd in Website

In de RTOtheek zijn boeken en folders over allerlei aan kanker gerelateerde onderwerpen te vinden. Het merendeel ervan wordt uitgeleend zodat je de informatie thuis rustig kunt doornemen. Natuurlijk mag je ook in ons inloophuis met een kopje koffie of thee een boek komen lezen! Loop gerust binnen, we zijn er iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Ad van Heijst
Coördinator RTO-Inloophuis
06 – 3808 9255
rtoinloophuis@gmail.com

 


"Het staartje van Mama Nijlie is ziek" door Janne de Jong

“In de lente van 2019 werd borstkanker bij mij geconstateerd. Ik was toen net één week 33 jaar oud, moeder van twee prachtige, jonge kinderen. Een dochter van 2,5 jaar en een zoon van 9 maanden.
Tijdens deze onzekere tijd kwamen er allemaal fantastische, vrijwillige initiatieven op ons pad. Ik besloot al snel dat ik ook mijn steentje wilde bijdragen.
Nadat ik in de herfst van 2019 genezen verklaard ben, heb ik een start gemaakt met ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’.

Nu is het prentenboek af en ligt het o.a. op alle Mammapoli’s in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Moeders met hun jonge kinderen mogen ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’ lenen van de Mammapoli en het thuis voorlezen. Kanker heeft op ieder gezinslid effect. Het is allesomvattend. Je houdt het niet bij kinderen weg en dat hoeft ook niet. Er moet ook ruimte en aandacht zijn voor de emoties van hen, hoe jong ze ook zijn. Hopelijk zorgt ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’ ervoor dat het onderwerp kanker op een begrijpelijke manier bespreekbaar wordt binnen het gezin en maakt het de periode die het gezin ingaat inzichtelijk voor jonge kinderen”.

lees meer over Janne de Jong

of bekijk de flyer


 

Breng uw stem uit en steun RTO!

Rabobank Het Groene regio Eindhoven stelt dit jaar € 400.000,- beschikbaar voor stichtingen en verenigingen met maatschappelijke doelstellingen. Ook RTO doet ook mee aan deze Rabo ClubsSupport!

Stemmen

Van 5 t/m 25 oktober 2020 mogen leden van Rabobank 5 stemmen uitbrengen, te verdelen over de ingeschreven verenigingen en stichtingen. waarvan maximaal twee op dezelfde stichting of vereniging. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedragte delen door het  aantal uitgebrachte stemmen. RTO ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

U kunt RTO helpen met uw stem

Het is voor RTO belangrijk om deze actie onder uw aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen een financiële bijdrage van de Rabobank  goed gebruiken om de vakanties in ons vakantiehuis in Posterholt te verzorgen, massages aan te bieden en voor het organiseren van ontspannende activiteiten en workshops door het RTO Inloophuis..

 

Wij zouden het fantastisch vinden als u, uw familie en vrienden stemmen geven aan RTO tijdens de Rabo ClubSupport van Rabobank regio Eindhoven.

Meer informatie over de Rabo ClubSupport kunt u vinden op:

https://www.rabobank.nl/lokale-bank/regio-eindhoven/rabo-clubsupport-van-start/

 

Bedankt voor uw steun!

Lees hier hoe het Barry is vergaan!

https://www.ed.nl/kempen/barry-smetsers-uit-spoordonk-loopt-10-marathons-in-10-dagen-formidabel~a0b1b2a5f/

Link: bericht geplaatst in ED 12-10-2020

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3274674/barry-liep-10-marathons-in-10-dagen-in-frankrijk-was-het-echt-heel-zwaar

Link: bericht omroep Brabant 12-10-2020

Spoordonkenaar loopt 10 dagen achterelkaar een marathon

Barry Smeters uit Spoordonk, ambassadeur tegen kanker, gaat 10 marathons in 10 dagen lopen en haalt daarmee geld op voor RTO.
Zijn missie begint op 1 oktober in Parijs bij de Arc de Triomphe en eindigt na 421 km en 950 meter in Spoordonk op de Kermis,
zondag 11 oktober.

Barry’s inspanning is geen onderdeel van een wedstrijd of recordpoging. Hij doet het om aandacht te vestigen op het leed dat kanker veroorzaakt.
Met zijn actie wil hij geld inzamelen om het leven van mensen met kanker wat draaglijker te maken.

Voor zijn missie heeft hij een jaar lang getraind onder begeleiding van een personal coach. Barry wordt tijdens zijn tocht vergezeld door een masseur en door zijn vader Ben
die iedere dag de marathon mee fietst en voor morele ondersteuning zorgt.

Barry nodigt andere sportievelingen uit om een stukje met hem mee te lopen.
Zijn prestaties zijn te volgen via de Facebookpagina “Barry’s sponsorloop voor Dirkje en RTO”

volg Barry via Facebook: https://www.facebook.com/Barrys-sponsorloop-voor-Dirkje-en-RTO-105311971299117

Help Barry en mensen die geraakt zijn door de ziekte kanker!
Doneer nu op rekeningnummer NL40 RABO 0357 8785 07.

https://www.ed.nl/kempen/van-parijs-naar-spoordonk-in-tien-marathons~a07e53d5/

Link:  bericht geplaatst in ED 27 - 08 - 2020

Beste Gasten,

Door de snelle stijging van het aantal corona besmettingen zijn er weer maatregelen afgekondigd om deze een halt toe te roepen. Hierdoor zijn ook wij weer genoodzaakt om de deuren van het inloophuis te sluiten.

Wij hopen dat we over enkele weken weer een positieve verbetering kunnen melden waardoor we weer wat ruimte krijgen om onze activiteiten te hervatten. Mocht u vragen hebben mag u altijd contact met ons opnemen.

 

Namen het team RTO INLOOPHUIS

Ad van Heijst, Coördinator

 

Zie voor het protocol inloophuis: RTO-inloophuis/activiteiten RTO-inloophuis

Aanmelden noodzakelijk via e-mail: rtoinloophuis@gmail.com of

telefonisch via: 06-3808 9255 (Ad van Heijst)

  

*** Wijzigingen in het programma voorbehouden ***

Gepubliceerd in Sponsors

Steps Footsocks b.v.
Oranjestraat 47
5091BK Middelbeers
Tel:+31(0)13 5141 933
www. Steps.com

Gepubliceerd in Sponsors
 
Industrieweg 3-i
5688 DP Oirschot
Tel.06 53699822
www.facebook.com/VdubIndustries/

Op zondag 3 november werd bij de Heilige Eik  de Hubertusdag georganiseerd door de WBE (wildbeheer eenheid) met hulp van RTO.

Hallo soepwandelaars

Na de -overigens goed bevallen- soepwandeling over en bij Landgoed Wellenseind in Lage Mierde, blijven we in november weer wat dichter bij huis. De startlocatie is dit keer bij de brandtoren in Oostelbeers en we hebben pittige, maar mooie herfstwandelingen uitgezet. Ze gaan voornamelijk over de Oostelbeerse Heide, in de Beerse volksmond “De Staat” genoemd.

De soepwandelingen zijn op iedere  2e zondag van de maand en de opbrengst is weer  voor dezelfde drie goede doelen als vorig jaar:

  1. Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. Zie www.runningteamoirschot.nl.
  2. Bijna Thuis Huis Oirschot kan, wanneer de zorg in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet (meer) gaat, in een huiselijke omgeving alle nodige zorg bieden en kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Zie www.bijnathuishuisoirschot.nl .
  3. Natuurproject. Daarnaast willen we weer in samenspraak met Brabants Landschap ergens in de natuur van de gemeente Oirschot een paar bankjes plaatsen. Óf iets soortgelijks, ideeën zijn welkom.

 

Er is weer de keuze uit een langere soepwandeling van ongeveer 15 km of een kortere van ongeveer 8  km. Bij inschrijving krijg je een beschrijving van de wandelroute en onderweg hangen af en toe extra richtingwijzers. Ná de wandeling staat er voor iedereen een heerlijke kop goed gevulde, zelfgemaakte soep klaar. Onderweg is er steeds een pauze ingepland met koffie of thee tegen een kleine vergoeding. Ook op onze facebookpagina BOMMUS is informatie over de soepwandelingen te vinden.

Starttijd:  Voor de korte wandeling van 8 km kan gestart worden tussen 9.00 en 11.00 uur

                 Voor de lange wandeling van 15 km kan gestart worden tussen 9.00 en 10.30 uur

Kosten:    €5,= per wandelaar per wandeling.

                 (dit bedrag gaat, na aftrek van onze kosten, volledig naar de goede doelen)

 

De soepwandeling vindt plaats op zondag 10 november en start bij

D’un Uitkijk,  Hoogeindseweg 23,  5091KB Oostelbeers

 

-Attentie: kom zoveel mogelijk met de fiets. Kom je met de auto, volg dan de aanwijzingen  

                  van de verkeersregelaars op

-honden mogen aangelijnd mee

-deelname is op eigen risico

Groeten, Hans en Frans

Reina’s Scholenloop dit jaar georganiseerd in samenwerking met Kindcentrum de Linde

Tweehonderdzestig kinderen van kindcentrum de Linde renden donderdagavond 26 september de longen uit hun lijf. Voor de twaalfde keer werd Reina’s Scholenloop gehouden. Reina startte in 2008 deze scholenloop, zelf getroffen door de ziekte kanker en inmiddels overleden, met de organisatie op de school van haar kinderen, de Korenbloem. Nog ieder jaar wordt enthousiast het stokje doorgegeven aan de volgende basisschool.

Ruim twee weken geleden startten de kinderen na een presentatie door Germy en Joke over de stichting Running Team Oirschot en het doel van de loop. Met een filmpje en uitleg over de actie werden de kinderen geënthousiasmeerd om geld op te halen voor mensen uit de gemeente Oirschot die te maken hebben met kanker. 

En dan is het uur daar. De hele week het weerbericht gevolgd en buikpijn van de vooruitzichten: 95% kans op regen. Rond half zes verzamelen de kinderen zich op het schoolplein en het is redelijk droog. Enkele lichte regendruppels vallen, maar die mogen de pret niet drukken. Er wordt een halve minuut stilte gehouden om even aan alle mensen te denken die overleden zijn aan kanker. Symbolisch worden er duiven losgelaten, daarna zijn de kinderen los. De 260 kinderen houden onder leiding van juf Reggy samen met de RTO (gast)lopers een warming-up ter voorbereiding op de loop. En dan vertrekken de allerjongsten. De professionele speaker, Frans Jacobs (voor de 12e keer geheel belangeloos aanwezig) roept de kinderen om. Ondertussen speelt muziekband ’t Spult (eveneens voor de 12e keer belangeloos aanwezig) vrolijke noten. Het parcours is die middag uitgezet door de RTO vrijwilligers onder leiding van Henk van de Ven. In de aula wordt door de ouderraad koffie/thee verkocht en is een stand ingericht met bloemen en kunstkaarten. Alle opbrengsten worden toegevoegd aan het totale bedrag.

De volgende bedrijven hebben Reina’s scholenloop gesponsord:

Bouwbedrijf Leenders, VDA Bouwkosten advies, De Oirschotse Bakker bv,

Zuss en Zo Kids, Dieet Advies Caron, Van der Mierden Transport, Tuincentrum Coppelmans,

Fitness Oirschot, Van Gerven installatie bv, Vermeer Sierbestrating, Hello lunch,

Roche Financieel Adviseurs, Kuipers Bloemengroothandel, Jumbo (levering tasjes met traktatie voor de kinderen), Rabobank, Fairsports (medailles), Cyaan drukkerij (klappers),

Allure (gebruik maken van de mascotte).

 Na de sportieve prestatie van de kinderen ontvangen zij een medaille en traktatie (gesponsord door Jumbo, Oirschot). Het stokje wordt symbolisch doorgegeven aan Anneke en Janneke van de Korenbloem, waar de scholenloop volgend jaar plaatsvindt. En dan wordt het totale bedrag bekend gemaakt door Willem Leermakers. Een fantastisch bedrag van euro 8.783,77. Dit bedrag zal besteed worden aan het onderhoud van het vakantiehuis in Posterholt.

Dank je wel alle kinderen en leerkrachten van kindcentrum de Linde voor jullie geweldige inzet!!

Gepubliceerd in Website

Wandelgroep

Het “RTO Inloophuis” is er niet alleen voor binnen-activiteiten. We gaan ook naar buiten!
Samen wandelen.
Soms met een paar mensen, soms met een grote groep.
Elke laatste maandag van de maand trekken we er op uit. In afstemming met de deelnemers wordt de afstand van de wandeling bepaald.
We starten altijd om 13:30 uur, vanaf verschillende locaties en sluiten af met een welverdiend kopje koffie met iets lekkers.
Wandel gerust eens een keer mee!

Meer weten; neem contact op met Ad van Heijst, coördinator RTO - Inloophuis 

Tel. 06-38089255.

 

WIE BEWEEGT GAAT VOORUIT!

Bewegen helpt bij het beperken van conditieverlies, het verlichten van spanningsklachten en het leren omgaan met stress klachten als vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid. Het bevordert herstel en kwaliteit van leven.

Elke maandag van 13:00 – 14:00 uur in de Kemmer

Meer weten; neem contact op met Ad van Heijst, coördinator RTO - Inloophuis

 

Aanmelden voor een activiteit kan via het formulier op onze website;

runningteamoirschot.nl of via e-mail: rtocontactpunt@gmail.com

Bellen kan ook:  06-38089255.

*** Wijzigingen in het programma voorbehouden***

 

* Gastheer of gastvrouw worden?

Meld je vandaag nog aan via: e-mail:rtocontactpunt@gmail.com

 

Pagina 1 van 23