U bevindt zich hier: Home / Logo / Voorpagina / Reina's Scholenloop 2019

Reina’s Scholenloop dit jaar georganiseerd in samenwerking met Kindcentrum de Linde

Tweehonderdzestig kinderen van kindcentrum de Linde renden donderdagavond 26 september de longen uit hun lijf. Voor de twaalfde keer werd Reina’s Scholenloop gehouden. Reina startte in 2008 deze scholenloop, zelf getroffen door de ziekte kanker en inmiddels overleden, met de organisatie op de school van haar kinderen, de Korenbloem. Nog ieder jaar wordt enthousiast het stokje doorgegeven aan de volgende basisschool.

Ruim twee weken geleden startten de kinderen na een presentatie door Germy en Joke over de stichting Running Team Oirschot en het doel van de loop. Met een filmpje en uitleg over de actie werden de kinderen geënthousiasmeerd om geld op te halen voor mensen uit de gemeente Oirschot die te maken hebben met kanker. 

En dan is het uur daar. De hele week het weerbericht gevolgd en buikpijn van de vooruitzichten: 95% kans op regen. Rond half zes verzamelen de kinderen zich op het schoolplein en het is redelijk droog. Enkele lichte regendruppels vallen, maar die mogen de pret niet drukken. Er wordt een halve minuut stilte gehouden om even aan alle mensen te denken die overleden zijn aan kanker. Symbolisch worden er duiven losgelaten, daarna zijn de kinderen los. De 260 kinderen houden onder leiding van juf Reggy samen met de RTO (gast)lopers een warming-up ter voorbereiding op de loop. En dan vertrekken de allerjongsten. De professionele speaker, Frans Jacobs (voor de 12e keer geheel belangeloos aanwezig) roept de kinderen om. Ondertussen speelt muziekband ’t Spult (eveneens voor de 12e keer belangeloos aanwezig) vrolijke noten. Het parcours is die middag uitgezet door de RTO vrijwilligers onder leiding van Henk van de Ven. In de aula wordt door de ouderraad koffie/thee verkocht en is een stand ingericht met bloemen en kunstkaarten. Alle opbrengsten worden toegevoegd aan het totale bedrag.

De volgende bedrijven hebben Reina’s scholenloop gesponsord:

Bouwbedrijf Leenders, VDA Bouwkosten advies, De Oirschotse Bakker bv,

Zuss en Zo Kids, Dieet Advies Caron, Van der Mierden Transport, Tuincentrum Coppelmans,

Fitness Oirschot, Van Gerven installatie bv, Vermeer Sierbestrating, Hello lunch,

Roche Financieel Adviseurs, Kuipers Bloemengroothandel, Jumbo (levering tasjes met traktatie voor de kinderen), Rabobank, Fairsports (medailles), Cyaan drukkerij (klappers),

Allure (gebruik maken van de mascotte).

 Na de sportieve prestatie van de kinderen ontvangen zij een medaille en traktatie (gesponsord door Jumbo, Oirschot). Het stokje wordt symbolisch doorgegeven aan Anneke en Janneke van de Korenbloem, waar de scholenloop volgend jaar plaatsvindt. En dan wordt het totale bedrag bekend gemaakt door Willem Leermakers. Een fantastisch bedrag van euro 8.783,77. Dit bedrag zal besteed worden aan het onderhoud van het vakantiehuis in Posterholt.

Dank je wel alle kinderen en leerkrachten van kindcentrum de Linde voor jullie geweldige inzet!!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/qdwebuser/domains/runningteamoirschot.nl/public_html/templates/naong/html/com_k2/default/item.php on line 236