U bevindt zich hier: Home / Logo / Doelen / Voetreflex massage

Een ontspannende lichaamsmassage kan een weldaad zijn om weer op een prettige manier in contact te komen met het lichaam. RTO biedt in samenwerking met Astrid van Rooijen: stilstaan door aanraking met gevoel.

Diagnose kanker
Kanker zet jouw wereld op z’n kop. Leven met kanker is niet vanzelfsprekend. Niet alleen door lichamelijke klachten van de ziekte of de behandeling, maar ook emotioneel en sociaal kun je  hierdoor onder zware druk komen te staan. Vaak staat alles in het teken van de behandeling bij specialist en in het ziekenhuis. Er is weinig aandacht voor de emotionele en sociale problemen die deze diagnose met zich meebrengt.
Na de eerste schok, dringen zich vaak vele vragen aan je op. Kortom  breekt er een onzekere tijd aan. Angst en hoop wisselen elkaar vaak af.

Hoe kan massage aanvullen?
Massages zijn niet bedoeld om kanker te genezen. Het kan zinvol zijn om je te laten ondersteunen door middel van massage. Massage na(ast) de ziekte kanker kan bijzonder waardevol voor je zijn. Massage kan je helpen ontspannen.
Door deze ziekte kan het zijn dat je het gevoel met je lichaam kwijt bent geraakt. Je lichaam weer leren vertrouwen, accepteren, durven voelen wat je lichaam je vertelt over je gevoelens en ook je behoeften. De massages kunnen je helpen je balans te herstellen, om de kwaliteit van leven te verbeteren. De massagebehandeling is hierop gericht. Dit houdt in dat er niet alleen naar de lichamelijke aspecten wordt gekeken, maar vooral ook naar de emotionele, mentale, sociale en psychische situatie waarin iemand verkeerd.
De massage heeft  een veel diepere inwerking dan alleen het lichamelijke. Massage is liefdevolle aandacht voor jezelf.

voetreflexmassage

Voetreflexmassages ondersteunen het behandelingsproces en geven ontspanning. Massages zijn niet bedoeld om kanker te genezen. Massage brengt evenwicht tussen lichaam en geest, denken en voelen, rust en actie. Je gaat de wereld binnen van ontspanning. Dit alles in een sfeer van ontspanning, rust, aandacht en zorgzaamheid. Massage is een kunst, recht uit het hart, van mens tot mens. Het is lichaamstaal die vaak meer zegt dan de best gekozen woorden! Voetreflexmassage  na(ast) de ziekte kanker kan waardevol zijn.
RTO biedt voetreflexmassage aan in samenwerking met Astrid van Rooijen.

Overleg met je arts voordat je gemasseerd wil worden.

Hieronder enkele links naar sites waarop nadere informatie te vinden is over kanker en massage:

vivaladonna.nl/massage-vermindert-stress
iocob.nl/kanker/massage-tegen-pijn-en-depressie-bij-kanker
nfk.nl/publicaties/zo

ZO!Magazine is een gratis tijdschrift van de NFK voor iedereen die geraakt is door kanker.
Lees in het prachtige lifestyleblad ZO!Magazine alles over mensen die weten wat kanker met je doet. En vooral hoe je ermee kunt leven.

Een klein gebaar, met een grote uitstraling.

Heeft u of iemand die u kent belangstelling,
Via de knop 'aanvraagformulier' kunt u een aanvraag doen.