U bevindt zich hier: Home / RTO - Inloophuis / RTOTHEEK

In de RTOtheek zijn boeken en folders over allerlei aan kanker gerelateerde onderwerpen te vinden. Het merendeel ervan wordt uitgeleend zodat je de informatie thuis rustig kunt doornemen. Natuurlijk mag je ook in ons inloophuis met een kopje koffie of thee een boek komen lezen! Loop gerust binnen, we zijn er iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Ad van Heijst
Coördinator RTO-Inloophuis
06 – 3808 9255
rtoinloophuis@gmail.com

 


"Het staartje van Mama Nijlie is ziek" door Janne de Jong

“In de lente van 2019 werd borstkanker bij mij geconstateerd. Ik was toen net één week 33 jaar oud, moeder van twee prachtige, jonge kinderen. Een dochter van 2,5 jaar en een zoon van 9 maanden.
Tijdens deze onzekere tijd kwamen er allemaal fantastische, vrijwillige initiatieven op ons pad. Ik besloot al snel dat ik ook mijn steentje wilde bijdragen.
Nadat ik in de herfst van 2019 genezen verklaard ben, heb ik een start gemaakt met ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’.

Nu is het prentenboek af en ligt het o.a. op alle Mammapoli’s in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Moeders met hun jonge kinderen mogen ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’ lenen van de Mammapoli en het thuis voorlezen. Kanker heeft op ieder gezinslid effect. Het is allesomvattend. Je houdt het niet bij kinderen weg en dat hoeft ook niet. Er moet ook ruimte en aandacht zijn voor de emoties van hen, hoe jong ze ook zijn. Hopelijk zorgt ‘Het staartje van Mama Nijlie is ziek’ ervoor dat het onderwerp kanker op een begrijpelijke manier bespreekbaar wordt binnen het gezin en maakt het de periode die het gezin ingaat inzichtelijk voor jonge kinderen”.

lees meer over Janne de Jong

of bekijk de flyer